Om veilig voort te bewegen is het noodzakelijk om het beweeggedrag aan te passen aan uw eigen gesteldheid. Maar hebben we wel een goed beeld van wat we kunnen, of vetrouwe we op foutieve informatie? En past uw beweeggedrag bij de fysieke vaardigheden waarover u bezit?

Onlangs hebben we onderzoek uitgevoerd om deze vragen te beantwoorden. We hebben aan onze deelnemers gevraagd om een aantal keer van een verhoogd platform te stappen. Hierbij keken we naar de manier waarop werd afgestapt. Vervolgens hebben we de deelnemer tijdens het afstappen verstoord; door middel van een onverwachte verhoging van de staphoogte. Hoe goed men kon omgaan met de verstoring hebben we vergeleken met de manier waarop hij- of zij normaal afstapt.

Hierbij vonden we dat veel ouderen beweeggedrag kiezen dat niet goed past bij de eigen vaardigheden.

Ons werk is gepubliceerd in het internationale tijdschrift: Frontiers in Physiology. U kunt via deze linkĀ het gehele artikel bekijken.

underestimation
Tijdens het onderzoek hebben we deelnemers gevraagd om van een verhoging naar beneden te stappen. De manier waarop men afstapt geeft inzichten in hoe veilig iemand zich voorbeweeegt.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s