Maart 2017 ging het onderzoek ‘Veilig In BEweging Blijven’ van start. Bij dit onderzoek, afgekort naar VIBE, is het beweeggedrag van meer dan tweehonderdvijftig deelnemers in beeld gebracht. Vandaag, 16 november 2017, komen de laatste deelnemers langs ter observatie.

Alle deelnemers hebben een aantal taken moeten verrichten waarbij het beweeggedrag en het inschattingsvermogen in kaart werden gebracht. Ook hebben alle deelnemers een week lang, dag en nacht, een bewegingsmonitor gedragen.

Volgend jaar komt iedere deelnemer nogmaals langs om te kijken hoe het beweeggedrag en inschattingsvermogen is veranderd. Morgen start de analyse fase van het onderzoek waarbij alle gegevens worden verwerkt, en er wordt verwacht dat binnenkort de eerste resultaten zullen worden gepubliceerd. Al met al een belangrijke mijlpaal voor promovendus Roel Weijer.

IMG_0193
Meetopstelling in een gymzaal in Aalsmeer

‘Ik heb heel veel leuke mensen gezien en interessante verhalen gehoord in de afgelopen 8 maanden. Ook vind ik het bijzonder om te zien dat er zoveel mensen zich willen inzetten voor wetenschappelijk onderzoek’ aldus Roel Weijer.

Op de vraag hoe Roel het heeft ervaren om dit onderzoek uit te voeren zegt hij: ‘Voor elke meetdag moet ontzettend veel geregeld worden, denk aan onderzoeksassistenten, meetruimtes moeten gereserveerd worden, en de deelnemers moeten op de juiste plek en datum aanwezig zijn. Af en toe ging er wel iets mis, maar uiteindelijk hebben we alles toch vrij soepel kunnen laten lopen. Gaandeweg, leer je waar de knelpunten zitten en hoe je die kunt verhelpen’.

‘Volgend jaar komen de deelnemers nog eens terug voor een meetdag, en dan kunnen we zien op welke manier het beweeggedrag veranderd is. Ik heb het vertrouwen dat we een grote bijdrage kunnen leveren aan de kennis over de vraag waarom oudere mensen vallen. Ook verwachten we meer kennis te vergaren over de onderliggende factoren hoe angst de valkans bij oudere mensen vergroot.’

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s